Telefon: 0216 573 22 07
Sağlık Ellerden Başlar !

Sağlık Ellerden Başlar !

Yayın Tarihi : 11/18/2017
Paylaş

Mikrobik hastaliklarin birçogu, el temizligi ve sagligina yeterli özeninin gösterilmemesinden kaynaklaniyor. Bulasici hastaliklardan korunmanin en kolay ve etkili yolu temiz ellerden geçmektedir. 
 
Ekmegimize,çocugumuza,sevdiklerimize dokunurken,tokalasirken kullandigimiz ellerimiz vücutta en çok kirlenen ve mikroorganizmalarla en çok temas eden organlardir. Elleri temiz tutmak, çatlak ve siyriklarin olusmasini önlemek, bazi bulasici hastaliklarin yayilmasini engelleme yollarindan biridir. Kurumus,çatlamis veya problemli ciltlerde temizlik ve hijyeni saglamak daha zordur. Bu sebeple ellerin siklikla yikanmasi kadar , yikarken kullandigimiz temizlik maddesinin de nasil oldugu çok önemlidir. 
 
Cildimizin dogal bir koruyucu yag tabakasi vardir.Cilt sagligina uygun olmayan temizlik maddelerin kullanimi ile bu koruyucu yag tabakasi bozulur ve cilt korumasiz kalir.Bu durum cildin tahris olmasina,kasinti,kuruma,çatlama,egzama ve birçok cilt probleminin ortaya çikmasina neden olur. 
 
Burada isveren ve çalisanlarin en büyük yanilgisi ellerin kötü durumunu mesleki kader olarak görmeleridir. 
 
Unutmamali ki Ellerin sagliksiz olusu ve kötü görünümü yapilan isten degil,cilt temizliginde kullanilan yanlis maddelerden kaynaklanir. 
 
Herkesin saglikli ellere sahip olma hakki vardir.